Werkwijze Birgit Charles

 

Ondergrond / muren

Op vrijwel elke ondergrond kan ik een muurschildering maken, mits geen lakwerk. Op structuur zoals spachtelputz en spack is minder mogelijk dan op een gladde muur. Soms is het beter om de spachtelputz eerst te voorzien van één of twee lagen latex, dan zijn de gaatjes voornamelijk gedicht. In het meest ideale geval is de muur glad gestuct, van voorstrijk voorzien en daarna met een vachtroller voorzien van enkele lagen latex of een andere muurverf. Latex aanbrengen met een vachtroller geeft de voorkeur boven latex spuiten. Het resultaat is mede afhankelijk van uw ondergrond, ik spreek de mogelijkheden graag vooraf met u door.  

 

Ruimte

Ik schilder in principe alleen binnen, in verwarmde ruimtes. Soms kan buiten wel, bijvoorbeeld een tuinmuur, vraag gerust naar de mogelijkheden. Moeilijk bereikbare ruimtes (zoals een trappenhuis, hoogtes boven 260 cm, hal, toilet en badkamer) in overleg, plafonds en schuine wanden nooit. 

 

  

Ontwerp

Er kan een ontwerp voor u gemaakt worden, meestal is het een schets/potloodtekening welke op schaal getekend wordt. Soms digitaal. Deze wordt ruim van te voren aangeleverd zodat u nog tijd heeft voor inspraak/eventuele aanpassingen. De schildering wordt pas gemaakt als u het ontwerp heeft goedgekeurd. De kleuren worden vooraf telefonisch of per e-mail globaal besproken, vervolgens ter plaatse gemengd zodat ze naar wens afgestemd kunnen worden. Hier kunt u zelfs bij zijn, er is dus voldoende inspraak. Kleuren kunnen o.a. aangepast worden aan de vloer, de gordijnen, het visitekaartje (logo). 

 

 

Schilderen

De muurschildering kan niet tijdens een verbouwing gemaakt worden, maar daarna. Het liefst als de (grote) meubels er al zijn. U hoeft niets af te dekken, indien nodig verzorg ik dat. Indien u het toch tijdens de verbouwing wilt, graag vooraf overleggen. Voor het maken van de schildering is toegang tot de dichtsbijzijnde wasbak met warm water nodig. De acrylverf is op waterbasis, er worden geen bijtende middelen gebruikt waardoor geen verkleuring van uw (natuurstenen) wasbak kan ontstaan.

 

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, neem contact op >>

prijs muurtekening

 

Of ga terug naar de schilderingen >>

Birgit Charles maakt muurschilderingen, muurteksten en schilderijen in opdracht.

Muurschilderingen worden gemaakt in een straal van 75km van Amsterdam.

Op aanvraag zijn grotere afstanden mogelijk.

 


Muren/ondergronden

De meeste ondergronden zijn beschilderbaar:

- spachtelputz

- glad gestucte muren

- behang:

- vinyl
- glasvezel
- papieren behang

 


Verf

De schilderingen worden met acryl verf gemaakt.

Voordelen:

- geurvrij;

- kleur vergeelt niet;

- weerstaat direct zonlicht;

- zeer stootvast;

- met doekje afneembaar.

 

In geval van glad gestucte muren dient de muur eerst gesausd te zijn met een niet-waterafstotende muurverf, liefst latex.

 

Andere verfsoorten mogelijk, in overleg.